Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Köpöly

                                                                                                                 

   A köpöly a pióca lemodellezése.A magyar népi gyógyászat pohárborításnak nevezi.

   H a t á s m e c h a n i z m u s a   a vákuum eljáráson alapszik. Segítségével perifériára hozhatóak a sejtekben felhalmozódott salakanyagot a bőrig, ahonnan izzadás és lélegzés útján az könnyebben távozik a szervezetből.   Általánosságban véve erősíti az immunrendszert, fájdalomcsillapító, izom és ideg lazító.

   "A keleti orvoslás a köpölyözést az ún.  „hideg” és „hiány”  betegségmodellek kezelésére használja."

   Milyen konkrét esetekben ajánlott? Görcsökre, szervi bajokra, fejfájásra, nyirok ügyekre - pl ödémára, narancsbőrre, thymus stimulálására-, ízületi pangásra, meszes nyakra, anginára.

   Orvosi javallatra! 

"A vákuummasszázs során kitágulnak az erek, s felgyorsul a szövetek vér- és nyirokkeringése, tehát javul a leromlott alapanyagcsere. A természetesen percenként 3 cm-nyit előrehaladó bomlástermékeket és zsírt szállító nyirokfolyadék áramlási sebessége akár                             ö t v e n s z e r e s é r e  is felgyorsulhat, mivel a zsírsejtekben a vákuum hatására feszültség keletkezik, ettől a sejtek egy jelentős részének a burka szétpattan, így a zsír kifolyik belőlük, s a nyirokkeringéssel távozik. Ezért a vákuumos kezelés a helyi fogyasztásban is jó eredményt hozhat. A vákuum aktiválja a rugalmas rostokat termelő kötőszöveti sejteket, ennek köszönhetően a bőr sokkal feszesebb, és elasztikusabb lesz a kezeléseket követően."                                           

Az ellenjavallatokról és bővebben a technikáról itt olvashat: Tarrdaniel.com