Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ödémára

2019.01.22

- Értorna : hideg s meleg váltó fürdő, avagy Kneipp kúra; szauna csobbanással. - Megerősíti az érfalakat, főleg a vénánál fontos ez, hogy a perifériáról visszahozza a vért. 

- Mozgás - rendszeres, aktív. 

- Sós vízben ülni (0,9% az infúziós sóoldat, tehát 100l vízhet mehet majd' egy kg só) - érösszehúzó. 

- Csalántea, zsurló tea: vízhajtó. 

- Érfal gyengítő dolgok: Na szegény táplálkozás, sok kristályos anyag bevitele, kisemmizett anyaföldből való étel fogyasztása, rosszul tartott állat, állandó érzelmi stressz hatás. Általánosságban véve: túlzó só és cukor fogyasztás. A gyulladás az savasság, ami miatt az ásványi anyagokat az ereknél fontosabb helyekre kell elszállítsa a szervezet - az már komoly ügy, mert azt azért nem lehet kijelenteni, hogy az erek ne játszanának kiemelkedő szerepet az élet fönntartásában... szóval érdemes minél hamarabb változtatni a szokásokon! 

- Mozgásszervrendszer ügye: ha történt valami trauma a szervezettel, s nem kapott regerációt műtét, vagy ficam után; okozhat ízületi ferdeséget éppenséggel rossz cipő vagy ágy is éppen annyira mint egy olyan élethelyzet, amibe érzelmileg beleragadunk... Ilyenkor célzott terápia lehet gyógyorna, jóga és a pszichológus is, vagy bármi egyéb tetszőleges önismereti körök aktív, közösségi látogatása! 

Szeretettel, Gica